potrawka z kurczaka i pieczarkami

potrawka z kurczaka i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1duża
  • pieczarki

    2kg
  • serki Hochland śmietankowe

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki pokroić na małe kawałki i ugotować w 2 litrach wody gotować aż będą miękie dolać pół litra wody pierś pokroić w kostkę i podsmarzyć na złoty kolor dodać cebulkę do piersi z dwie duże podsmażyć chwilkę aż się zeszkli przełożyć wszystko do pieczarek i cały czas gotować wszystko na małym ogniu dodać pęczek kopru świeżego pokrojonego na drobno i dalej gotować dodać serki hochland i mieszając cały czas czekać aż się rozpuszczą w całości ale pamiętajcie cały czas mieszamy!!!!!! po rozpuszczeniu dodajemy 250ml śmietanki 30% czekamy aż się zagotuje dodajemy do smaku sól pieprz zdejmujemy z ognia i czekamy aż przestygnie trochę podajemy na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat