Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
1 podwójny, -
cebula
1 szt, -
kukurydza w puszce
1/2 puszki, -
pomidory krojone z puszki
1 puszka, -
papryka czerwona
1 szt, -
sól i pieprz
do smaku, -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka, -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Podsmażyć na gorącym oleju około 20 minut.
Po podsmażeniu mięso przełożyć do rondla zalać wodą tak aby mięso było przykryte i dusić na małym ogniu.
Paprykę czerwoną umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę , cebule również obrać i pokroić w kostkę , a następnie podsmażyć na oleju ,dodać do mięsa.
Do mięsa dodać również kukurydze odsączoną z wody, a także pomidory krojone z puszki.
Wszystko gotować razem około 30 minut.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Potrawkę można zagęścić mąką wymieszaną z wodą , ale ja nie zagęszczam.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się