Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku)

Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • woda

    450 ml.
  • kiełbasa śląska

    3 pętka
  • cebula

    1 szt.
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka ( płaska )
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto
Kiełbasę kroimy w plastry i smażymy na złoty kolor. Do kiełbasy wrzucamy posiekany czosnek. Mieszamy.
Krok 2 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto
W garnku umieszczamy fasolkę. Dodajemy szklankę wody i gotujemy na małym gazie, aż zmięknie. Dodajemy kiełbasę.
Krok 3 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy. Dodajemy do fasolki. Mieszamy. Dodajemy resztę wody oraz przecier i ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cukier, ziele angielskie, liść laurowy oraz majeranek. Mieszamy i gotujemy jeszcze 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
W poszukiwaniu inspiracji 14.05.2015 15:49
Moja ulubiona :) Chyba najwyższy czas przygotować taką na obiad :)
iziona 14.05.2015 10:28
Lubię takie jedzonko choć bardzo dawno jej u mnie nie było
Wacław 14.05.2015 09:55
lubie takie syte dania :-)
Kolorowa 13.05.2015 22:04
Taką lubię ;)
Gracer 13.05.2015 19:37
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat