Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku)

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
woda 450 ml.
kiełbasa śląska 3 pętka
cebula 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
sól i pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka ( płaska )
majeranek 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku)

Kroki postępowania

1
Kiełbasę kroimy w plastry i smażymy na złoty kolor. Do kiełbasy wrzucamy posiekany czosnek. Mieszamy.
Krok 1 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto
2
W garnku umieszczamy fasolkę. Dodajemy szklankę wody i gotujemy na małym gazie, aż zmięknie. Dodajemy kiełbasę.
Krok 2 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto
3
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy. Dodajemy do fasolki. Mieszamy. Dodajemy resztę wody oraz przecier i ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cukier, ziele angielskie, liść laurowy oraz majeranek. Mieszamy i gotujemy jeszcze 15 min.
Krok 3 - Potrawka z fasoli (fasolka po bretońsku) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 14.05.2015 15:49
Moja ulubiona :) Chyba najwyższy czas przygotować taką na obiad :)
iziona 14.05.2015 10:28
Lubię takie jedzonko choć bardzo dawno jej u mnie nie było
Wacław 14.05.2015 09:55
lubie takie syte dania :-)
Kolorowa 13.05.2015 22:04
Taką lubię ;)
Gracer 13.05.2015 19:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak