Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka mięsno warzywna
W tym czasie mięso pokroić w cienkie paski, dodać przyprawy, sos sojowy, wyciśnięty czosnek, łyżkę oleju, wymieszać, odstawić.
Wrzucić kaszę do gotującej się wody, gotować ok 20 minut.
Marchew obrać, pokroić obieraczką w paski (można inaczej), por pokroić w krążki, paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki.
Na głębokiej patelni (u mnie w woku) rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić mięso, smażyć 3 minuty, wyjąć. Na tą samą patelnię dodać łyżkę oleju, wrzucić por, marchew, pieczarki, smażyć kolejne 3 minuty. Po tym czasie dodać mięso, wodę, przyprawy i dusić pod przykryciem 10 minut. Pod koniec dodać mrożony groszek oraz wymieszaną śmietankę z mąką, wymieszać, sos powinien zgęstnieć.