Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
groszek 2 łyżki
ziemniak gotowany 1/2 szt
koperek
jogurt 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory ścinamy od szypułki.
Wydrążamy środki za pomocą łyżeczki, uważając żeby nie uszkodzić ścianek.
W misce łączymy tuńczyk, groszek i pokrojony w kostkę ziemniak (ugotowany w łupinie) z jogurtem naturalnym bądź majonezem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ja dodałam jeszcze świeżo siekany koperek.
Pomidory nadziewamy sałatką.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 29.11.2013 07:33
super przepis
norweska20 29.11.2013 00:13
pyszna przekąska
jasiek 28.11.2013 23:56
dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak