Pomidorowa sałatka z octem balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorów malinowych

    600 g
  • cebula

    1
  • posiekanej natki pietruszki

    3 łyżki
  • posiekanego szczypiorku

    3 łyżki
  • do smaku

  • czarny pieprz świeżo mielony

  • cukier trzcinowy

  • ocet balsamiczny

  • olej

    kilka łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (z magnezem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać, umyć i także pokroić ale w drobniejszą kostkę. Pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać posiekany szczypior i natkę a potem przyprawy do smaku. Sałatkę wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Podawać do obiadu lub do przegryzienia gdy zgłodniejemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat