Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • woda

    2 szklanki
  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz ziołowy

    pół łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    pół łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do momentu aż pochłonie całą wodę. Co jakiś czas kaszę należy pomieszać.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, a następnie odcedzamy i ściągamy skórkę.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy i dusimy aż pomidory będą miękkie. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy i gotowe :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 29.05.2017 00:13
same pyszności
IKrakowianka 26.05.2017 22:41
ciekawa pasta :)
Róża1 26.05.2017 22:08
Super pasta !!!!
agnieszka214 26.05.2017 21:32
Super pasta mniam
KORAL 26.05.2017 16:14
dobra pasta
RenataZ-et 25.05.2017 21:29
fajny pomysł
Stenka 25.05.2017 21:10
ciekawy przepis
Konczi 25.05.2017 18:17
Pyszna propozycja
Madzai 25.05.2017 15:20
Bardzo ciekawa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat