Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • woda

    2 szklanki
  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz ziołowy

    pół łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    pół łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do momentu aż pochłonie całą wodę. Co jakiś czas kaszę należy pomieszać.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, a następnie odcedzamy i ściągamy skórkę.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy i dusimy aż pomidory będą miękkie. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy i gotowe :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

29.05.2017 00:13
same pyszności

IKrakowianka

26.05.2017 22:41
ciekawa pasta :)

Róża1

26.05.2017 22:08
Super pasta !!!!

agnieszka214

26.05.2017 21:32
Super pasta mniam

KORAL

26.05.2017 16:14
dobra pasta

RenataZ-et

25.05.2017 21:29
fajny pomysł

Stenka

25.05.2017 21:10
ciekawy przepis

Konczi

25.05.2017 18:17
Pyszna propozycja

Madzai

25.05.2017 15:20
Bardzo ciekawa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat