Pomarańczowy tuńczyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • cytryna

    1 sztuka
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • likier pomarańczowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 mała sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • majonez

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka wyjmujemy z puszki i odsączamy. Pomarańczę obieramy i kroimy w kostkę. To samo wykonujemy z papryką i cebulą. Z cytryny wyciskamy sok. Pokrojoną pomarańcze łączymy z likierem pomarańczowym. Dokładamy pokrojone papryki, cebulę i tuńczyka. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z majonezem, Doprawiamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki lub do wydrążonych połówek po pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat