Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo- zielona surówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

kapusta biała 1/2 sztuka
marchew 2 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ogórki małosolne 3 sztuka
bazylia 1/2 pęczek

Sos

oliwa 2 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo- zielona surówka

Kapustę siekamy bardzo cienko. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Obraną cebulę kroimy w cienkie pół talarki, tak samo jak ogórki małosolne. Wszystkie składniki posypujemy drobno posiekaną świeżą bazylią i polewamy sosem, z oliwy z oliwek, musztardy, soli, pieprzu i cukru. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 05.08.2014 13:13
suróweczka pełna witamin
Pyszota 04.08.2014 19:52
fajna surówka
Monika-twin 04.08.2014 18:20
Wyglada pysznie
Motorek 04.08.2014 16:25
Apetycznie wygląda
IZABELA29 04.08.2014 16:06
same witaminki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak