polewka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 litr
  • woda

    2 litry
  • mąka

    4 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę gotujemy mąkę rozrabiamy w maślance i śmietanie i wlewamy na gotującą się wodę chwilę gotujemy doprawiamy solą maślankę z śmietaną hartujemy bo może się zważyć chociaż też jest dobra

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 23.12.2012 20:07
nie piłam
IZABELA29 23.12.2012 20:06
nie piłam
Wacław 01.09.2011 15:02
ciekawy przepis,nie znałem go wczesniej
Anna141 04.08.2011 09:38
pycha
Anna141 27.07.2011 11:12
wygląda apetycznie :)
piotereq 04.07.2011 21:43
fajne
barbara11561 25.06.2011 07:11
Sama jeszcze nie jadłam,ale tak się wszyscy zachwycają,że na pewno z ciekawości wypróbuję>:)
Ewa111 20.06.2011 16:17
dobrze że biała polewka a nie czarna
m1monika 29.05.2011 18:36
ciekawy przepis
jeta72 27.05.2011 15:21
nie robiłam, ale ciekawe;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat