Polędwiczki wieprzowe z kuskusem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    500 g
  • polędwiczki wieprzowe

    3
  • oliwa

  • sos sojowy

  • sól, pieprz

  • pomidor

  • cukier

  • ząbki czosnku

    4
  • rodzynki

  • orzeszki piniowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuskus zalej wrzątkiem i odstaw. Polędwiczki pokrój w grube plastry, zamarynuj w mieszance oliwy, sosu sojowego i pieprzu. Ułóż lekko zgniecione w naczyniu żaroodpornym, na każdym połóż gruby plaster pomidora, posyp oregano, solą i szczyptą cukru. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 st i piecz ok 15 min. Na patelni podsmaż posiekane ząbki czosnku, rodzynki i orzeszki piniowe, dodaj kuskus i posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj. Podawaj z mieszaną sałatą winegret.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat