Polędwiczki wieprzowe z dzikim ryżem i kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

kasza gryczana

  • kasza gryczana

    jedna torebka
  • suszona natki pietruszki Prymat

  • bazylia

  • masło

polędwiczki wieprzowe

  • polędwica wieprzowa

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • czosnek granulowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marynata:
do oleju ryżowego (około 5 łyżek) dodać przyprawę do wieprzowiny Prymat oraz dwie szczypty czosnku w granulkach. Nasmarować mięso- ostawić na dwie godziny.
Wsadzić do rękawa do pieczenia, zawiązać z dwóch stron. Po pół godziny delikatnie przebić rękaw. Wstawić do piekarnika na 170 stopni 35/40min. - najlepiej sprawdzić czy wieprzowina jest dobra- miękka i soczysta.
Kasza:
Ugotować kaszę gryczaną (20minut) następnie przesypać z torebki do miski i wymieszać z jedną łyżką masła oraz
sosem: dwie łyżki oleju ryżowego, dwie szczypty suszonej bazylii i dwie szczypty suszonej pietruszki. Wymieszać z kaszą.

Ugotować dziki ryż.

Do wszystkiego dodałam sałatkę majonezową z białą kapustą, kukurydzą i marchewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 14.04.2015 22:03
Pysznosci :)
inka2012 14.04.2015 07:54
Smakowicie wygląda :)
w mojej kuchni 13.04.2015 22:42
dobre i syte danie..
IKrakowianka 13.04.2015 19:50
super danie
Internetowa Kuchnia 13.04.2015 19:22
Pychotka! :)
Ania67 13.04.2015 19:06
Świetny przepis
Ania321 13.04.2015 18:59
pyszne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat