Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z dzikim ryżem i kaszą gryczaną
do oleju ryżowego (około 5 łyżek) dodać przyprawę do wieprzowiny Prymat oraz dwie szczypty czosnku w granulkach. Nasmarować mięso- ostawić na dwie godziny.
Wsadzić do rękawa do pieczenia, zawiązać z dwóch stron. Po pół godziny delikatnie przebić rękaw. Wstawić do piekarnika na 170 stopni 35/40min. - najlepiej sprawdzić czy wieprzowina jest dobra- miękka i soczysta.
Kasza:
Ugotować kaszę gryczaną (20minut) następnie przesypać z torebki do miski i wymieszać z jedną łyżką masła oraz
sosem: dwie łyżki oleju ryżowego, dwie szczypty suszonej bazylii i dwie szczypty suszonej pietruszki. Wymieszać z kaszą.
Ugotować dziki ryż.
Do wszystkiego dodałam sałatkę majonezową z białą kapustą, kukurydzą i marchewką.