Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2
zupa cebulowa 2 małe torebki
śmietana 30% 200 g
cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety. Lekko rozbijamy tłuczkiem.
Zupy dokładnie rozrabiamy ze śmietaną, zalewamy polędwiczki. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki(może być na całą noc).
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa i mieszamy. Całość przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.06.2015 10:21
pyszne danie
wwwiolka 15.06.2015 21:12
Bardzo fajny przepis.
Sroczka 15.06.2015 21:10
Pyszne mięsko, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak