Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie z suszonymi pomidorami i pieczarkami
Kroki postępowania
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w poprzeczne plastry. Delikatnie rozgnieść dłonią.
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć plastry mięsa z obu stron.
Następnie wlać 0,5 l wody, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekane w paseczki pomidory. Dusić na małym ogniu.
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Wrzucić do rondla, wymieszać. Dodać troszkę soli i dusić do miękkości mięsa.
Mąkę rozmieszać z małej ilości wody, dodać śmietankę, wlać do rondla. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać obie papryki i oregano. Zagotować.
Polędwiczki podać z ziemniakami i surówką