Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w musztardzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 1 słoiczek
sól 1 łyzeczka
pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w musztardzie

Polędwicę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smarujemy z każdej strony musztardą. Odkładamy na całą noc do lodówki. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni pod przykryciem. 5 minut przed końcem czasu odkrywamy naczynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.08.2016 19:51
Smakowite mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak