Polędwica w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 kg
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    4 szt
  • majeranek, sól, pieprz

    do smaku
  • gin

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 2 h.

Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie smażenia gin. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepiamy brzegi.

Pieczemy 35 min w temp 200 stopni

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 09.12.2011 20:40
pyszna
maryśka 09.12.2011 20:40
pyszna
Tomasz17 03.01.2011 19:03
propozycja mi znana, ale zamiast ginu proponuję wiśniówkę :) daje większy i intensywniejszy aromat
Magdalena80 18.11.2010 11:26
ciekawa propozycja
Jaheira11 18.11.2010 11:21
chętnie spróbuję
Smakosz6 06.09.2010 23:16
mniam
kasiurek 15.07.2010 10:38
musze spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat