Polędwica w boczku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

# 1 mała polędwiczka
# boczek chudy do owinięcia polędwiczki
# marynata klasyczna prymat
# 2 ząbki czosnku
# 1/4 łyżeczki papryki
# sól
# pieprz

Wykonanie:
Mięsa umyć , osuszyć . Marynatę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i namazać miesa. schować do lodówki na dobę . Następnie wyjać mięso , polędwiczkę owinąć boczkiem natrzeć z wierzchu czosnkiem roztartym z solą i posypać papryką. Zasznurować , włożyć do rękawa i piec około godziny w rękawie , w temp. 180*C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 22.06.2013 14:27
za sam wygląd 5 z plusem
alaaa 29.08.2012 20:51
wygląda obłędnie
Wacław 21.08.2012 09:04
pyszny obiadek !
Grazyna0211 16.03.2012 10:35
jak dle mnie bardzo smakowity kąsek
Wafelek2601 04.02.2012 14:16
o jakie dobre mięsko
barbara11561 05.12.2011 10:28
pysznie wygląda
magduś83 24.10.2011 21:22
robi wrażenie:)
ben-ka 16.10.2011 09:06
To dopiero jest rarytas!:)
kuklik 09.10.2011 14:10
rewelacja
smakoszek 19.09.2011 08:30
świetna,takie mięska bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat