Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Polędwica nadziewana indykiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
250 gram
filet z indyka
150 gram
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka czerwona
100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica nadziewana indykiem

Polędwicę oczyścić, rozbić na kształt prostokąta i oprószyć przyprawami. Na środku ułożyć fileta z indyka pokrojonego tak, aby był na całej szerokości polędwicy wraz z papryką. Całość bardzo ściśle zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do blaszki, podlać wodą. Piec w temp. 160 stopni ok. 30 minut. Następnie odwinąć z folii i pokroić w skośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak