Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica nadziewana indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 gram
filet z indyka 150 gram
sól
pieprz
papryka czerwona 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica nadziewana indykiem

Polędwicę oczyścić, rozbić na kształt prostokąta i oprószyć przyprawami. Na środku ułożyć fileta z indyka pokrojonego tak, aby był na całej szerokości polędwicy wraz z papryką. Całość bardzo ściśle zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do blaszki, podlać wodą. Piec w temp. 160 stopni ok. 30 minut. Następnie odwinąć z folii i pokroić w skośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak