Polędwica nadziewana indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    250 gram
  • filet z indyka

    150 gram
  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę oczyścić, rozbić na kształt prostokąta i oprószyć przyprawami. Na środku ułożyć fileta z indyka pokrojonego tak, aby był na całej szerokości polędwicy wraz z papryką. Całość bardzo ściśle zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do blaszki, podlać wodą. Piec w temp. 160 stopni ok. 30 minut. Następnie odwinąć z folii i pokroić w skośne plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat