Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podudzia z pieczarkami..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 sztuki
olej rzepakowy 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
pieczarki 30 dag
papryka marynowana 1 mała
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
woda 5 szklanek
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: podudzia z pieczarkami..

podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz

na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami

dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut

śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki

podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO!!!
śmietanę wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.05.2014 11:22
Palce lizać :)
adelajda 02.05.2014 06:36
szybki i smaczny obiadek
krystyna330 01.05.2014 21:36
super pomysł :-)
gosia1988 01.05.2014 21:23
Takie dania to ja lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak