Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażany kalafior

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
margaryna do smażenia 2 łyżki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażany kalafior

Kalafior oczyszczamy, dzielimy na części i płuczemy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz cukier i gotujemy. Odcedzamy. Przestudzony kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (margaryną). Po czym wsypujemy bułkę tartą i całość podsmażamy mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.11.2013 07:18
Super danie :)
SmacznaPyza 12.11.2013 18:27
nie lepsze byłoby odsmażone na maśle ?
IwonaDD 12.11.2013 12:50
też taki robię :)b.smaczny jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak