Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak z czerwonymi porzeczkami
2. Ciasto dzielimy na dwie części i jedną część jeszcze na dwie części.
3. Do jednej małej części ciasta dodajemy przesiane przez sito kakao i zagniatamy ciasto.
4. Wszystkie części ciasta wkładamy do zamrażalnika, aby ciasto stwardniało.
5. Na wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą blachę ścieramy na tarce o dużych oczkach dużą część ciasta, posypujemy wiórkami kokosowymi i wykładamy oczyszczone i umyte porzeczki.
6. Ciemne ciasto ścieramy na tarce o dużych oczkach na porzeczki.
7. Białka ubijamy z dodatkiem cukru i kisielem na sztywno i rozprowadzamy na startym ciemnym cieście.
8. Małą białą część ciasta ścieramy na wierzch ciasta.
9. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 30-40 minut.