Pleśniak według Agi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    1 kg
  • kisiel wiśniowy

  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,żółtek,cukru,proszku do pieczenia i margaryny zagniatamy kruche ciasto.Dzielimy na dwie części(1/3 i 2/3).Mniejszą część wkładamy do zamrażalnika a większą wykładamy na wysmarowaną tłuszczem formę.Jabłka obieramy,trzemy na grubej jarzynowej tartce i przesmażamy.Ubijamy pianę z białek(pod koniec dodajemy kisiel)Jabłka wykładamy na ciasto,na zimne jabłka pianę a na wierzch trzemy pozostałą część ciasta.Pieczemy około godzinki w 180 stopniach.Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 12.05.2012 21:28
super
Miki 13.03.2012 19:50
super
hanna992 06.02.2012 19:20
pięknie wygląda
Goya 31.01.2012 18:50
mniam
olkaaa 27.12.2011 11:51
extra
olkaaa 27.12.2011 11:51
extra
irenka 15.12.2011 19:27
pychotka,lubię
Wacław 26.10.2011 11:44
smaczne !
kulek 02.07.2011 15:37
ciekawy
ronald88 05.06.2011 00:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat