Płatki owsiane z dodatkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    10 łyżek
  • mleko

    3 szklanki
  • jabłko

    1
  • dżem

    do smaku
  • rodzynki

    1 łyżka
  • żurawina

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Trzy szklanki Mleka gotujemy w rondelku. Do gotującego się mleka dodajemy 10łyżek płatków owsianych i gotujemy na bardzo małym ogniu dość często mieszając. W tym czasie ścieramy jabłko na tarce jarzynówce. Żurawinę i rodzynki kroimy na mniejsze kawałki. Płatki owsiane gotujemy około 8-10minut, wlewamy do salaterki i dodajemy przygotowane składniki a także ulubiony dżem. Wszystko mieszamy i spożywamy na ciepło. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justys759 12.05.2012 08:54
połączenia z jabłkiem jeszcze nie próbowałam ale pewnie pyszne:)
Andysz 12.05.2012 07:17
super;)
Cukiereczek13 11.05.2012 17:16
pycha ;)
EWI 11.05.2012 14:24
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat