Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki jęczmienne z jabłkiem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki jęczmienne 50 g
mleko 100 ml
ser biały 50 g
jabłka 1/2 szt
cynamon
miód 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki jęczmienne z jabłkiem i serem

Kroki postępowania

1
W rondelku gotujemy mleko, do gotującego się dodajemy płatki. Całość mieszamy i gotujemy aż płatki wchłoną całkowicie mleko. Płatki można wymieszać teraz z miodem, w wersji dietetycznej nie dodaje miodu.
Krok 1 - Płatki jęczmienne z jabłkiem i serem foto
2
Płatki przekładamy na talerz, posypujemy rozdrobnionym serem. Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekłądamy na płatki.
Krok 2 - Płatki jęczmienne z jabłkiem i serem foto
3
Całość posypujemy cynamonem.Pożywne drugie śniadanko lub podwieczorek
Krok 3 - Płatki jęczmienne z jabłkiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.01.2014 18:23
bardzo smaczne
norweska20 28.01.2014 08:54
dla mnie coś nowego..smaczne
Danost 25.10.2012 12:25
fajny pomysł na dietetyczny deser
Kasnaj 24.10.2012 19:16
musiało być smaczne
Justyna87 24.10.2012 19:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak