Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLAKA GRECKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa lub kotleciki sojowe 10 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt.
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
groszek świeży 10 dag
rodzynki 5 dag
ryż 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: PLAKA GRECKA

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pokroić pieczarki i kiełbasę, włożyć do cebuli i smażyć 10 minut. Kostki rosołowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, wlać do potrawy, wsypać ryż i gotować około pół godziny. Następnie wsypać groszek, dodać koncentrat i gotować potrawę na wolnym ogniu przez 20 minut. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 17.09.2013 13:01
ciekawy przepis
Milena87 31.05.2013 22:28
brzmi ciekawie
jasiek 31.05.2013 22:03
ciekawe danko
iwi 31.05.2013 20:56
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak