Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 30 dag
szpinak 20 dag
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 1 sztuka
szczypiorek
koperek 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ze szpinakiem

Pierś kroimy w bardzo drobną kostkę, papryki i cebulę w kosteczkę. Szpinak parzymy i kroimy na małe kawałki. Mieszamy wymienione składniki, dodajemy koper, szczypior, przeciśnięty czosnek, pieprz cayenne, jajka, mąkę. Mieszamy wszystko, dodajemy sól i jeszcze raz mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem, wykładamy łyżką porcje masy i smażymy płaskie placuszki. Odsączamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.01.2017 19:13
wyglądają świetnie
Edith85 19.01.2017 17:38
Super propozycja
Olga_SK 19.01.2017 14:25
Super pomysł :)
RenataZ-et 19.01.2017 13:24
bardzo fajne placuszki
AZgotuj 19.01.2017 13:20
cudowne danie !!!
mirosława4 19.01.2017 13:14
kolorowe , zdrowe i smaczne
berys18 19.01.2017 12:49
świetne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak