Placuszki z figami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    25 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • masło

    8 dag
  • kasza manna

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi i rodzynki drobniutko posiekać. Dodać do nich miękkie masło i wymieszać. Na suchej patelni podsmażyć kaszę na złoty kolor ciągle mieszając. Przestudzić( kasza powinna być ciepła) i wymieszać z masą z fig i rodzynek. Masę rozsmarować na pergaminie, wycinać z niej ciasteczka i odkładać do lodówki w celu zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.03.2014 18:59
super pomysł
RenataZ-et 19.12.2013 23:40
muszą świetnie smakować
Wafelek2601 10.09.2013 11:05
Przefajne te placuszki
Katarzyna/kate1980 21.03.2012 22:19
no to jest pomysł
Barbara55 20.11.2011 14:42
figa z makiem
kielcok1 11.10.2011 17:56
o jej
Edyta31 14.09.2011 22:32
uwielbiam figi, deser musi być przepysznyy :))
pioge7 28.02.2011 18:47
super
Iwusia 18.10.2010 19:52
deser bardzo smaczny :)
Krzysztof42 06.09.2010 14:10
jakoś ta kasza mnie nie zachęca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat