Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszek z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 2 szkl
kakao 3 łyżka
żółtko jajek 5 szt
białko 5 szt
cukier puder 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka
proszek do pieczenia 4 łyżeczka
śmietana 2 szt
konfitura wiśniowa
likier
galaretki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: placuszek z galaretką

Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier oraz rozpuszczone w wodzie kakao, zagotować. Odstawić do wystygnięcia, następnie dodać żółtka, mąkę, proszek i wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta.Upiec w temp 180*c ok 30 minut.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i żelatyny rozpuszczoną w wodzie. Wystudzone ciasto przekroić na pół ,pierwszą część nasączyć ,posmarować konfiturą i nałożyć wcześniej rozpuszczoną i stężona galaretkę wyłożyć ubitą śmietanę,przykryć drugą częścią ciasta i znów na wierzch nałożyć śmietanę i można udekorować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 15.10.2012 11:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak