Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-cukiniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki duże 6 sztuk
cukinia 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka (ile zabierze)
kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-cukiniowe

Kroki postępowania

1
ziemniaki, cebulę i cukinię obieramy, następnie ścieramy na drobnych oczkach tarki
Krok 1 - placki ziemniaczano-cukiniowe foto
2
dodajemy mąkę, rozbite jajka, kucharka i dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste
Krok 2 - placki ziemniaczano-cukiniowe foto
3
na rozgrzany olej łyżką wykładamy ciasto tworząc spore placuszki, smażymy z oby stron na złoto
Krok 3 - placki ziemniaczano-cukiniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 17.09.2012 16:15
na pewno nie pożałujesz :)
pacpaw 16.09.2012 12:55
niedawno robiłem z samej cukinii. Teraz spróbuję połączyć z ziemniakami tak jak ty
marcinek 09.09.2012 08:44
na pewno dobre
Kas2 05.09.2012 22:13
świetne! ciekawe urozmaicenie tradycyjnych placków
tom 03.09.2012 17:55
super placki
edita15 03.09.2012 17:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak