Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-marchewkowe z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
marchewki 3
kiełbasa 1
cebula 1 duża
natka pietruszki 2 łyżeczki
jajko 1
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
imbir 0,5 łyżeczki
olej

Porada

Najlepiej podawaj na ciepło bezpośrednio po usmażeniu. Placki wyglądają ładnie ozdobione świeżą natką pietruszki i śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-marchewkowe z kiełbasą

Ziemniaki i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami lub zmiksuj. Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i marchewki. Wbij jajko i wsyp mąkę. Połącz w jednolitą masę, dodaj imbir, natkę pietruszki i przypraw solą i pieprzem do smaku.
Smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor jak tradycyjne placki ziemniaczane.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak