Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-buraczkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka 3 łyżki
cebula 1 sztuka
buraki czerwone 1 duży lub 2 małe
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-buraczkowe

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąkę , sól, pieprz, jajko.
Krok 1 - Placki ziemniaczano-buraczkowe foto
2
Ziemniaki obieramy, myjemy, i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebule scieramy na drobnych oczkach. Na koniec sciermy buraczki i dodajemy do masy.Dokładnie mieszamy składniki.
Krok 2 - Placki ziemniaczano-buraczkowe foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej . Na rozgrzany olej układamy łyżką porcję masy i formujemy placki.. Smażymy z obu stron na rumiano . Po usmażeniu placki odsączamy na papierowym ręczniku..Smacznego:)
Krok 3 - Placki ziemniaczano-buraczkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.11.2015 18:58
super wyglądają takie placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak