Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ze śledziem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 5 szt
mąka pszenna 1 szkl
jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mleko
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki ze śledziem

Filety śledziowe solone moczę w wodzie przez pare godzin, co jakiś czas zmieniając wodę.
Jajka ubiłam, dodałam śmietanę, mąkę i odrobinę mleka. Doprawiłam przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Wymieszałam.
Śledzie odsączyłam, pokroiłam na małe kawałki. Wymieszałam z ciastem.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem usmażyłam małe, rumiane placuszki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 05.03.2014 18:13
robiłam, są pyszne :)
Lidzia 05.03.2014 15:49
Takich jeszcze nie jadłam.
jasiek 05.03.2014 15:37
ciekawe na dziś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak