Placki z kaszy gryczanej z borowikami, ziarnami zbóż i wędzonym węgorzem z kwaśną śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszy gryczanej

    250 g
  • ziaren zbóż

    2 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • czosnku

    4 ząbki
  • borowików

    200 g
  • masła

    80 g
  • sól, pieprz

    - -
  • olej do smażenia

    - -
  • kwaśnej śmietany

    4 łyżki
  • fileta z węgorza

    300 g
  • woda

    1/2 l
  • parmezan starty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patriszja 13.11.2013 08:54
ojjj pychotka :) palce lizać mniammm
Ewa36 27.09.2012 15:00
super
IrenaM 28.01.2012 11:34
ciekawe jaki efekt b?dzie
[email protected] 03.01.2012 19:18
pyszne
artur7 03.01.2012 16:52
pyszny
zuzanna_z 03.01.2012 12:24
ale dobre
artur7 19.12.2011 14:14
super
[email protected] 14.12.2011 04:04
Mniam
[email protected] 14.12.2011 04:04
Mniam
kochanyptysiu 25.11.2011 11:31
wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat