placki z jabłkiem na śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    1 opkaowanie
  • mąka pszenna

    5 łyżek kopiastych
  • cukier puder

    do smaku
  • jajko

    2
  • olej do smażenia

    do smażenia
  • jabłko

    3 sztuki duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć , obrać ze skóry, wydrążyć gniazdo nasienne- tak aby jabłko nie pękło. Pokroić jabłko w krążki. W misce wymieszać jaja z cukrem , dodać śmietanę i tyle mąki aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać olej. Maczać krążki jabłka w cieście i smażyć na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub z konfiturą wiśniową .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 20.01.2015 16:07
mniam pycha
Justyna Jussstiii 18.06.2012 07:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat