Placki z jabłkami - Bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    1/4 szklanki
  • mleko ciepłe

  • sól

  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka
  • jabłka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Wszystkie składniki oprócz jabłek włożyć do miski i miksować do uzyskania jednolitej masy, dodać odpowiednio mleka aby ciasto nie było za gęste. Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe, cienkie kawałki, dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Podawać z cukrem lub gęstą śmietaną.

SMACZNEGO!
Milka100
Mąka bezglutenowa uniwersalny mix, cukier waniliowy i proszek do pieczenia bezglutenowy. Dałam zamiast cukru waniliowego cukier cynamonowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat