Placki z gulaszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Placki

  • ziemniaki

    1 kg.
  • cebula

    2
  • jajka

    2
  • mąka

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Gulasz

  • pierś z kurczaka

    1
  • pieczarki

    30 dag.
  • papryka

    3
  • cebula

    1
  • bulion

    0,5 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placki z gulaszem foto
Warzywa na gulasz pokroić i podsmażyć.
Krok 2 - Placki z gulaszem foto
Ugotować bulion, do którego dodać podsmażone warzywa.
Krok 3 - Placki z gulaszem foto
Pierś z kurczaka podsmażyć. Dodać do bulionu.
Krok 4 - Placki z gulaszem foto
Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Odlej nadmiar wody. Dodaj jajka i mąkę. Przypraw do smaku. Smaż na złoty kolor. Na każdy rozłóż porcję gulaszu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 25.10.2015 22:21
też robię podobnie,bardzo lubimy
Aleksandra/Olcia 29.09.2015 19:05
pycha obiadek
Adamorek 29.09.2015 16:36
taki jak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat