Placki tymiankowe z cebulą i szynką

Placki tymiankowe z cebulą i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • kefir

    2 szkl
  • jaja

    2 szt
  • sól

  • cebula biała

    1 szt
  • szynka

    100 g
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • ser żółty

    50 (tarty)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placki tymiankowe z cebulą i szynką

1. Mąkę dokładnie wymieszać z kefirem, jajami, solą i sodą.
2. Dodać do ciasta szynkę pokrojoną w kostkę, cebulę w kostkę, ser żółty tarty, oraz 1 łyżeczkę świeżego tymianku.
3. Smażyć na gorącym oleju, nakładać łyżką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Zofia12 29.09.2010 11:59
oczywiście to tymianek:)
Zofia12 29.09.2010 10:30
zdjęcie z mojego ogródka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat