placki twarogowo - marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    150 g
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • marchewka

    1 sztuka
  • sól

  • cukier

    do posypania
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - placki twarogowo - marchewkowe foto
Twaróg zmiksować z żółtkami i mlekiem na jednolitą masę.
Krok 2 - placki twarogowo - marchewkowe foto
Marchewkę zetrzeć na tarce małych oczkach. Dodać do masy serowej razem z mąką i wymieszać
Krok 3 - placki twarogowo - marchewkowe foto
Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie połączyć. Rozgrzać olej na patelni i kłaść łyżką placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Jeść gorące ze śmietanką i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 24.11.2015 11:31
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
Hania/halyna 11.09.2015 12:16
muszę spróbować
eliza135 06.09.2015 13:53
Często takie robię :)
kuchcik89 04.09.2015 21:13
muszą być pyszne, lubie wszystkie placuszki z marchewką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat