PLACKI PO WĘGIERSKU

PLACKI PO WĘGIERSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

PLACKI

  • ziemniaki

    2 kg.
  • cebula

    2 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

sos

  • łopatka bez kości

    700 dkg.
  • cebula

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania PLACKI PO WĘGIERSKU

ziemniaki i cebulę trzemy na tarce ,odsączamy nadmiar wody dodajemy jaja i przyprawiamy.Smażymy na patelni.Sos-mięso kroimy jak na gulasz podsmażamy na oliwie,dodajemy liść,ziele przyprawiamy potem papryka i cebula.Wszystko dusimy.Jak będzie miękkie to zagęszczamy wodą z mąką.Placki wykładamy na talerz zalewamy sosem można to tego podawać sos czosnkowy,a jako dodatek polecam ogórka kiszonego.SMACZNEGO.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

dodi 17.03.2015 10:49
pyszności, mniam
Róża1 17.03.2015 09:57
pyszności !!! poproszę o jednego :-)
Franciszek 17.03.2015 09:46
Pycha taki placki
AgaS10 17.03.2015 08:53
Świetne placki:)
engie23 17.03.2015 08:42
z chęcią bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat