PLACKI PO WĘGIERSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

PLACKI

  • ziemniaki

    2 kg.
  • cebula

    2 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

sos

  • łopatka bez kości

    700 dkg.
  • cebula

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki i cebulę trzemy na tarce ,odsączamy nadmiar wody dodajemy jaja i przyprawiamy.Smażymy na patelni.Sos-mięso kroimy jak na gulasz podsmażamy na oliwie,dodajemy liść,ziele przyprawiamy potem papryka i cebula.Wszystko dusimy.Jak będzie miękkie to zagęszczamy wodą z mąką.Placki wykładamy na talerz zalewamy sosem można to tego podawać sos czosnkowy,a jako dodatek polecam ogórka kiszonego.SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 17.03.2015 10:49
pyszności, mniam
Róża1 17.03.2015 09:57
pyszności !!! poproszę o jednego :-)
Franciszek 17.03.2015 09:46
Pycha taki placki
AgaS10 17.03.2015 08:53
Świetne placki:)
engie23 17.03.2015 08:42
z chęcią bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat