Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki cukiniowo ziemniaczane z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
pieczarki 200 gr
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
mąka pszenna do konsystencji ciasta
śmietana 18 proc 200 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki cukiniowo ziemniaczane z pieczarkami

1.
Cukinie i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebule i czosnek obieramy i ścieramy do masy na drobnych oczkach. Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.podsmażone i ostudzone dodajemy do masy cukiniowo - ziemniaczanej,dodajemy jajko,pieprz,sól trochę przyprawy Kucharek do smaku .Wszystko dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy mąki tyle aby ciasto nie było za geste ani za rzadkie. Smażymy placki na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:17
Miło mi .Dziękuję serdecznie za miłe komentarze.;)
gusia1000 26.01.2017 20:41
Dobre placki.
MonikaW 26.01.2017 14:10
uwielbiam takie placuszki
RenataZ-et 26.01.2017 13:19
super placuszki
Bożena Matuszczyk 26.01.2017 12:31
Dziękuję dziewczyny.;) Pozdrawiam.
Marta Ryżek-Kalkowska 26.01.2017 12:15
Bardzo lubię.
ewelinapac 26.01.2017 11:54
ciekawe połączenie
dodi 26.01.2017 11:52
ale pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak