Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z kasza manną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 150 gram
mleko 3,2% 0,5 litra
cukier 3 łyżki
kasza manna 0,5 szklanki
masło 0,5 kostki
kakao 1 łyżka
czekolada mleczna 100 gram
kolorowa posypka 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z kasza manną

Na spodzie wyłożonej papierem do pieczenia blachy układamy herbatniki. W garnku gotujemy mleko z dodatkiem masła i cukru. Kakao mieszamy w małej ilości mleka i dodajemy do całości. Do gotującego się mleka wsypujemy kasze mannę ciągle mieszając by nie powstały grudki.Wylewamy gorącą masę na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę mleczną (można dodać po łyżce mleka i masła). Gorącą czekolada polewamy placek i posypujemy kolorową posypką. Podajemy po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak