Placek z jabłkami i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    100 g
  • olej

    5 łyżek
  • jabłka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic z cukrem na sztywno.Żółtka połączyc z olejem iśmietaną. Do białek przesiac mąkę z proszkiem do pieczenia dodac żółtka i delikatnie ale dokładnie wymieszac. Wyłożyc na średnią plaszkę poukładac plasterki jabłek i posypac płatkami migdałowymi. Ewentualnie można posypac troche cukrem kryształem. Piec około 30min. w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 03.07.2012 09:27
pyszny placuszek :)
iknkirke 05.09.2011 16:19
super
stokrotka 14.07.2011 20:24
pyszności
Olaa 15.05.2011 21:39
super
novita23 15.05.2011 21:32
pycha
Iwusia 29.03.2011 23:57
Pyszne muszą być :)
cukiereczek 04.11.2010 09:08
Robiłam taki jest bardzo smaczny
magdalena97 09.10.2010 07:54
brzmi dobrze i chyba tak smakuje
marenka 07.10.2010 07:42
Pyszne ciasteczko:-)
Krzysztof42 04.10.2010 14:26
placek ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat