Placek po węgiersku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki ziemniaczane

    15 szt.
  • Karczek

    0,5 kg
  • pieczarki

    6 szt.
  • mąka

    4 łyzki
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • paryka żółta

    1 szt.
  • smalec

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 opakowanie
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na roztopionym smalcu podsmażyć słodką paprykę, dodać pokrojony w kostkę i oprószony w mące karczek. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać 4 szklanki wody i gotować mięso na wolnym ogniu przez około godzinę. Do miękkiego mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie pokrojoną w kostkę w paprykę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawić gulasz solą, pieprzem i ostrą papryką. Podać z plackami ziemniaczanymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 21.02.2012 16:09
placki najlepsze są same :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat