Placek piernikowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • miód

    40 dag
  • cukier

    15 dag
  • margaryna

    1/2 kostka
  • jaja

    2 sztuki
  • przyprawa do piernika

    1 opakowanie
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z łyżeczki cukru zrobić karmel, dodać odrobinę wody, rozprowadzić. Dodać miód, cukier, przyprawę piernikową, rozpuścić. Mąkę wymieszać z sodą i margaryną. Dodać jajka oraz masę miodową. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki i piec 50min. w 200st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat