Pizzerinki z szynką parmeńską, czosnkiem marynowanym, serem owczym i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • drodże,

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    500 g/ok może więcej
  • woda letnia

    250 ml
  • oliwa z suszonych pomidorów

    5 łyżek
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki

FARSZ;

  • ser owczy

    120 g
  • czosnek marynowany

    15 szt
  • oliwki zielone

    15 szt/z anchois
  • szynka parmeńska

    100 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy ciasto, na elastyczne by się nie rozrywało , wałkujemy na 5mm i wycinamy koła, o średnicy ok 8cm, smarujemy każde dodatkowo oliwą i zostawiamy do podrośniecia .
Czosnek kroimy w plastry i umieszczamy na każdej pizzerince, szynkę w kosteczkę i rozkładamy równo na każdym , to samo z pieczarkami , ser ścieramy na grubych oczkach i osypujemy na wierzch, oliwki w plasterki , cebulę również , całość pieczemy ok 15 min wtem 180st

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 29.07.2014 20:10
świetne dodatki :)
magdziorka6 19.07.2014 12:47
rewelacyjne na spotkaniach zprzyjaciółmi
iziona 19.07.2014 07:04
Małe pyszności
caralajna 18.07.2014 17:40
piękne apetyczne zdjęcie, mniam
Renata22 18.07.2014 16:58
strzał w dziesiątkę! Super!
Lis 18.07.2014 14:42
Bardzo smakowicie wyglądają:)
PaniMISIOWA 18.07.2014 12:10
na imprezę jak znalazł!
w mojej kuchni 18.07.2014 11:15
moje smaki w tej potrawie..
Bernadeta1 18.07.2014 10:46
wyglądają bardzo smacznie
as28 18.07.2014 10:43
super pizzerinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat