pizza warzywna...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na pizzę

    1 opakowanie/nie mrożone
  • sos do pizzy

    - ile potrzeba
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • pieczarki

    50 dag
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 duża
  • papryka czerwona

    1 duża
  • cukinia

    1 średnia
  • pomidory

    2 sztuki
  • ser mozarella

    25 dag
  • feta

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki na oleju usmażyć z kucharkiem do odparowania nadmiaru wody, wystudzić, cukinię pokroić ze skórką na plasterki, posypać solą i po 30 minutach ręcznikiem papierowym osuszyć plasterki

ciasto na pizzę rozwinąć z rulonu i dać na blache z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia

na cieście rozsmarować sos do pizzy pikantny, rozłożyć pieczarki wystudzone

na pieczarkach ułożyć plastry cukinii, rozsypać pokrojone kawałeczki papryki

dodac pokrojone w plastry pomidory i cebulę, rozsypać ser mozzarella i ser feta

piec w nagrzanym piekarniku na 220 C około 15 minut, grzanie góra/dół - podawac można z sosem do pizzy czy keczupem............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat