Piwna potrawa z kiełbasy i warzyw

Piwna potrawa z kiełbasy i warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    4 sztuki
  • pieczarki

    200 g
  • cebule

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • smalec

    1 łyżka
  • piwo

    1 szklanka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • chili

    1/2 łyżeczki w płatkach
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę oraz obrane pieczarki kroimy w pół plasterki.
Cebule siekamy drobno , obrany czosnek kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy smalec , przesmażamy kiełbasę z cebulą a po chwili dodajemy czosnek.
Danie doprawiamy , smażymy składniki na rumiano.
Wlewamy piwo , dusimy potrawkę do odparowania płynów.
Podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi zieleniną oraz szklanką zsiadłego mleka czy też maślanki.
Danie równie dobrze będzie smakowało z kaszą.
SzczyptaChili
Szybka w przygotowaniu potrawka o lekko słodkim smaku które oddaje piwo a zarazem pikantna dzięki dodaniu czosnku i płatków chili.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SzczyptaChili

14.08.2015 22:05
Polecam serdecznie piwo wyparowuje a smak oryginalny zostaje :)

RenataZ-et

14.08.2015 15:48
super danie

dom-agi

14.08.2015 14:50
Bardzo apetyczne!

ben-ka

14.08.2015 14:12
Takiej potrawy jeszcze nie jadłam.

Konczi

14.08.2015 13:54
coś dla mojego męża ;)

bertpvd

14.08.2015 09:47
pięknie podane :) aż głodny się zrobiłem

VioletoweKucharzenie

14.08.2015 09:46
pysznie u Ciebie:-)

w mojej kuchni

14.08.2015 08:05
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat