Piłkarski gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na gulasz:

  • mięsa na gulasz

    1kg
  • pieczarek

    8
  • cebule

    2
  • kostki rosołowe

    2
  • liść laurowy

  • marchewki

    2
  • pieprz

    kilka ziarenek
  • pieprz

  • sól

  • na piłeczki

  • ziemniaki

    6 ugotowanych
  • koperek

    2 łyż
  • sól

  • pieprz

  • mąka ziemniaczana

    około 1 szkl.
  • olej

    2 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso na gulasz jeśli jest taka potrzeba kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dość mocno podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Piłeczki: Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Na talerze układamy po kilka piłeczek i zalewamy je gotowym gulaszem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2013 21:47
Pożywne jadło.
Kamila/kami007 16.11.2011 00:32
przepis wart wypróbowania a nazwa rzeczywiście świetna;)
treonina 10.11.2011 00:21
fajny przepis a nazwa tym bardziej bombowa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat