Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z karkówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 2 szt
ryż 1 szklanka
marchewka 5 szt
wywar z kurczaka 1 ½ szklanki (może być z kostki)
sól i pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z karkówki

Wykonanie:
Karkówkę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli i pieprzu i odrobiny oleju. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi pieczarkami, skropić olejem i zapiec przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Następie marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać na górę przygotowanej potrawy, ponownie skropić olejem i wstawić na następne 15 minut do piekarnika. Całość posypać ryżem, zalać wywarem i zapiekać w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony pilaw wymieszać i zostawić w ciepłym piekarniku do przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 12.05.2017 13:15
pyszna propozycja :)
dodi 10.05.2017 10:31
pyszne jedzonko
wwwiolka 09.05.2017 21:56
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 09.05.2017 21:12
super danie
pestka 09.05.2017 20:18
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak