Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z okry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

warzywa 500 g (OKRA)
ząbki czosnku 5 szt

Zalewa

ocet jabłkowy 3 szklanki
woda 1 szklanka
chili 1 płatki
koper włoski - nasiona
Gorczyca biała cała Prymat
sól 1,5 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z okry

Okrę dokładnie umyłem, odciąłem końcówki.

Zalewa : połączyłem 3 szklanki octu jabłkowego, szklankę wody, płatki chilli, nasiona kopru włoskiego i gorczycy, półtora łyżki soli, 1 łyżkę cukru.

Okrę włożyłem do słoików, zalałem marynatą. Do każdego słoika dodałem ząbek czosnku.

Po trzech dniach pikle można konsumować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.08.2017 09:45
Wyglądają apetycznie i ciekawie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak