Pikle z okry

Pikle z okry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • warzywa

    500 g (OKRA)
  • ząbki czosnku

    5 szt

Zalewa

  • ocet jabłkowy

    3 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • chili

    1 płatki
  • koper włoski - nasiona

  • gorczyca

  • sól

    1,5 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Okrę dokładnie umyłem, odciąłem końcówki.

Zalewa : połączyłem 3 szklanki octu jabłkowego, szklankę wody, płatki chilli, nasiona kopru włoskiego i gorczycy, półtora łyżki soli, 1 łyżkę cukru.

Okrę włożyłem do słoików, zalałem marynatą. Do każdego słoika dodałem ząbek czosnku.

Po trzech dniach pikle można konsumować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

17.08.2017 09:45
Wyglądają apetycznie i ciekawie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat